Peluang Texas Hold'Em Dalam Talian Terbaik

Ini adalah langkah terakhir bagi sesiapa yang benar-benar ingin menguasai Texas Hold'Em. Setelah asas diasimilasi, pemain harus belajar menguji peluangnya dari awal setiap permainan. Poker tidak dapat diubahsuai. Untuk menang, pemain mesti memahami dan mempertimbangkan semua faktor yang berlaku. Walaupun kad dilukis secara rawak, tangan, pemain, bergantung pada beberapa elemen. Ini termasuk bilangan pemain dan juga kedudukan pemain berhubung dengan peniaga.

Pemain yang baik, dengan tangan permulaannya, mesti dapat memperoleh idea tentang kombinasi yang dia dapat dan mengatur permainannya dengan sewajarnya.

Texas Hold'em Odds: Strategi Pra-Flop

Texas Hold'em Odds: Strategi Pra-Flop

Permainan dimulakan sebaik sahaja kad-kad itu dibagikan dan sebelum kad-kad itu dibalikkan. Sangat jarang menerima tangan yang baik pada awal permainan. Oleh itu, pemain tidak boleh mengharapkan keajaiban. Berikut adalah beberapa kebarangkalian untuk dipertimbangkan.

Kemungkinan mendapatkan sepasang A, J, K, atau Q adalah 55: 1. Peluang mendapatkan Ace dan Raja (AK) adalah 82: 1. Kemungkinan berakhir dengan kad yang sesuai adalah 3.2: 1. Kemungkinan bermula dengan poket genap adalah 16: 1. Kemungkinan menerima dua bicu adalah 10: 1. Sebaiknya tentukan strategi anggaran.

Texas Hold'em Odds: Strategi Pra-Flop
Texas Hold'em Odds: Strategi Pasca-Flop

Texas Hold'em Odds: Strategi Pasca-Flop

Peluang ini akan berubah apabila peniaga memberikan kad biasa. Tetapi pemain harus ingat bahawa kemungkinan tidak mewakili senario tertentu. Unjuran matematik adalah ramalan yang sangat optimis yang tidak selalu bersetuju dengan kenyataan. Oleh itu, ketika menghitung kembali peluang seseorang dan menetapkan strategi, seseorang harus memperhatikan suasana di dalam ruangan dan menetapkan batasan.

Tidak dapat dikecualikan bahawa kad yang sangat diperlukan oleh pemain itu adalah milik lawannya atau, lebih buruk lagi, telah / telah dibuang oleh lawannya. Peluang flush dengan kad yang sesuai adalah 118: 1, sementara kemungkinan flush dengan mana-mana pasangan adalah 2: 1.

Texas Hold'em Odds: Strategi Pasca-Flop
Peluang Texas Hold'em Terbaik

Peluang Texas Hold'em Terbaik

Tidak ada keadaan yang sempurna, kerana semua faktor dalam permainan sesuai dengan ramalan matematik. Walau bagaimanapun, tidak ada yang hilang dengan mengingatnya.

Pemain mempunyai peluang lebih dari 32% untuk membentuk sekurang-kurangnya satu pasangan dengan beberapa kad, tetapi peluang untuk membuat dua pasangan dengan kad yang sama berbeza adalah sekitar 12%. Kemungkinan membentuk flush apabila anda mempunyai empat kad yang bagus adalah 19%. Kemungkinan menjadikan dua pasang menjadi rumah penuh adalah 8.5%.

Sekiranya pemain berakhir dengan kombinasi yang berpotensi menang, dan jika kondisinya kelihatan baik, dia boleh mengambil risiko.

Peluang Texas Hold'em Terbaik
Kemungkinan dan Keluar Texas Hold'em

Kemungkinan dan Keluar Texas Hold'em

Adalah mustahil untuk mengira peluang tanpa keputusan. Mana-mana kad dengan mana pemain membentuk tangan dianggap sebagai keluar. Setiap tanda mempunyai 13 kad dengan saman yang sama. Oleh itu, untuk mengira kemungkinan, pemain perlu mendapatkan idea tentang kad yang telah dibagikan.

Sekiranya pemain mempunyai empat kelab, sembilan pemain akan kekal dalam permainan. Secara teorinya, jika pemain ingin melakukan flush, dia harus menarik salah satu dari sembilan dari baki 47 kad (52 kad - dua kad pertama + tiga kad gagal). Peluang memperoleh flush adalah 9/47, sekitar 19%.

Kemungkinan dan Keluar Texas Hold'em